Víťazom medzinárodnej olympiády vo francúzštine sa stal J. Pukančík

21.12.2021 Bratislava

Bratislava 21. decembra (TASR) - Víťazom v individuálnych písomných testoch na Medzinárodnej olympiáde vo francúzskom jazyku v kategórii C1 sa stal slovenský reprezentant Jozef Pukančík z Gymnázia L. Novomeského v Senici. V medzinárodnej konkurencii dosiahol medailový úspech a získal dve letenky spolu s pobytom v Dubaji počas mesiaca frankofónie v roku 2022. TASR o tom informoval odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Olympiáda sa uskutočnila pod záštitou Medzinárodnej organizácie pre Frankofóniu v prvej polovici decembra, a to na platforme virtuálnej reality Teemew. Na podujatí súťažilo celkovo 100 mladých ľudí z 20 krajín a troch kontinentov. Slovensko reprezentovala päťčlenná delegácia.

Témou písomných testov bol "Boj proti násiliu a šikane zraniteľných osôb", a to v troch úrovniach znalosti jazyka B1, B2 a C1. Následne mali súťažiaci pripraviť simuláciu televíznej debaty, ktorú predstavili 25-člennej porote počas 20-minútovej simulovanej interakcie na tému "Sociálne siete ako siete pri tvorbe kamarátskych vzťahov".
 

Vyberte región